Zin in een theaterwandeling?

Theater met publiek in een zaal behoort voor minstens nog een paar maanden tot het verleden. Inventief zijn is dus de boodschap voor toneelvereniging Wonnebronne. In het vorige nummer van Vrije Tijd kon u lezen hoe de leden van Wonnebronne hebben meegewerkt aan de totstandkoming van 40 ludieke filmpjes over de historische plantkundige Rembert Dodoens en een aantal door hem beschreven planten. Deze filmpjes kunt u bekijken wanneer u een bezoek brengt aan de kruidentuin in het provinciaal domein Bulskampveld.

Vandaag stellen we u een ander initiatief voor dat Wonnebronne samen met het bezoekerscentrum Bulskampveld heeft uitgedacht: een heuse theaterwandeling. Tijdens de theaterwandeling wordt een tipje van de sluier gelicht over het ontstaan van het landschapspark Bulskampveld. Waarom heeft de vijver haar huidige vorm? Hoe ontstonden bepaalde bomengroepen? Een antwoord op deze en vele andere vragen komt u te weten tijdens een rondleiding waarin een zestal toneelspelers, die telkens in duo optreden, u meevoeren naar het jaar 1919 (zie foto). In dat jaar leert de toenmalige kasteeldame en weduwe Marie Lippens ’t Serstevens de beroemde tuinarchitect Edmond Galoppin kennen. De ontmoeting betekent een ommekeer in het leven van Marie en dat van het kasteelpark. En dat laat ook Edmond niet onberoerd. Zitten er diepere gevoelens verborgen? Of gaat het om een puur professionele relatie?

Vrije Tijd Wonnebronne - editie december 2020

Ben je ook benieuwd naar dit stukje geschiedenis in openlucht? De theaterwandeling kan worden gereserveerd via het bezoekerscentrum Bulskampveld en verloopt volledig coronaveilig. De wandeling gaat door voor maximum 15 deelnemers en tijdens de rondleiding door het landschapspark worden alle nodige afstandsregels in acht genomen.

Normaal gezien zou in januari 2021 ook de volgende theatercursus starten voor jongeren uit het eerste middelbaar, die Wonnebronne om de twee jaar organiseert. Deze cursus loopt over 2 jaar en bestaat telkens uit 10 lesmomenten. Met het ingaan van de verstrengde coronamaatregelen is de kans echter klein dat de opstart van de nieuwe cursus in januari al zal worden toegelaten. Daarom besliste het bestuur van Wonnebronne om de cursus te verplaatsen naar september 2021 in de hoop dat er dan meer mogelijkheden zijn. We richten daarom graag nu al een woordje naar alle huidige zesdejaars uit het lager onderwijs met interesse voor theater. Volg ons alvast op facebook en ontdek komende zomer wanneer we precies van start kunnen gaan. Je kan uiteraard ook steeds een kijkje nemen op onze website.

Winkelwagen
Scroll naar boven